Gheysens dumpt Vandenhaute en schakelt kinderen in

WOENSDAG, 20 DECEMBER 2017, 09:09 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

ANDERE Paul Gheysens heeft niet persoonlijk een bod uitgebracht op Anderlecht. Hij heeft zijn drie kinderen Michael, Simon en Marie-Julie dit laten doen. Zo hoopt hij meer kans te maken en kan hij tegelijk de sterke man blijven bij Antwerp. Wouter Vandenhaute is niet meer aan boord.

In zijn nieuw bod zou Gheysens volgens Het Laatste Nieuws zijn plannen hebben aangepast. Hij biedt meer, maar vooral: hij zou niet langer vasthouden aan een stadion op Parking C van de Heizel (het Eurostadion). Gheysens zou nadenken over een nieus wstadion in Neerpede. Op die manier hoopt hij de aandeelhouders te overtuigen.

Gheysens diende het bod in zonder Wouter Vandenhaute. Een verschil in visie leidde tot de scheiding tussen de twee. Het Nieuwsblad schrijft dat Gheysens daarop Luciano D'Onofrio inschakelde. Die is goed bevriend met Roger Vanden Stock.

Vandenhaute en Peeters

Toch is het niet uitgesloten dat Vandenhaute nog in de running is. Het Nieuwsblad speculeert over een alliantie tussen Vandenhaute en Jan Peeters, de voormalige rechterhand van Marc Coucke bij Omega Pharma. Peeters is een vurige Anderlecht-supporter en een kennis van Anderlecht-aandeelhouder Michaël Verschueren. Peeters noemt deze berichten echter "ongefundeerd".

Paul Beerlandt

Besix-baas Paul Beerlandt zal Anderlecht niet overnemen, zo vertelde hij gisteren aan Het Laatste Nieuws. "Maar ik wil niet dat de club in handen valt van mensen die enkel uit zijn op geldgewin, daarom ben ik bereid om meer te investeren in de club. Ik zal ze echter niet overnemen." Beerlandt kan met andere woorden deel uitmaken van een groep investeerders die de continuïteit wil verzekeren. 

Geen Usmanov

Wie het zeker niet wordt, is de Rus Alisher Usmanov. Een maand geleden leek hij nog de grootste kanshebben, maar zijn interesse is al een tijdje bekoeld. Finaal heeft hij zelf geen bod ingediend.

Morgen bekendmaking

Vandaag beslist de Raad van Bestuur van Anderlecht wie de nieuwe eigenaar wordt. Morgen tijdens een persconferentie wordt het nieuws officieel bekendgemaakt. Op basis van de berichten vandaag lijkt Gheysens toch de grootste, want enige serieuze, kandidaat, maar het is niet uitgesloten dat er nog een verrassing uit de bus komt. Een naam die nog niet is uitgelekt.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.