"Aanbiedingen werden anoniem bestudeerd"

VRIJDAG, 22 DECEMBER 2017, 11:58 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

ANDERE De Raad van Bestuur van Anderlecht heeft niet bewust voor Marc Coucke gekozen als nieuwe eigenaar. De vier aanbiedingen werden anoniem bestudeerd en achteraf bleek het beste bod dat van Coucke te zijn. 

Bij monde van woordvoerder David Steegen laat Anderlecht weten dat de verkoop volledig volgens de regels is verlopen. "De vier aanbiedingen werden door operationeel manager Jo Van Biesbroeck anoniem aan de aandeelhouders voorgelegd", aldus Steegen. "Elk bod kreeg een letter. Er werd dus niet gezegd welke persoon erachter zat. Uiteindelijk werd er unaniem gekozen voor één bod, dat van Coucke."

Volgens Steegen hadden Coucke en Roger Vanden Stock pas na de keuze voor het bod van Coucke voor het eerst contact met elkaar. Er circuleerden geruchten dat de twee elkaar al eerder zagen in Londen, maar dat wordt ontkend.

De verkoop zal trouwens pas eind februari volledig rond zijn. Eerst moet Coucke KV Oostende van de hand doen. Pas dan kan hij overgaan tot de aankoop van Anderlecht.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.