Voorbeschouwing: Anderlecht - Eupen

VRIJDAG, 22 DECEMBER 2017, 12:30 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

WEDSTRIJDEN Met hekkensluiter Eupen krijgt Anderlecht vanavond de ideale tegenstander om zich te herpakken na de debacle in Brugge. De hamvraag is evenwel of de 5-0-nederlaag en vooral de manier waarop slachtoffers heeft gemaakt. Met name aanvoerder Sofiane Hanni moet mogelijk vrezen.

In negentien competitiewedstrijden slikte Eupen al 44 tegendoelpunten. Van zijn negen uitwedstrijden dit seizoen verloor Eupen er zes. Enkel in Charleroi, Sint-Truiden en Genk werd er gelijkgespeeld. Met aanvoerder en spelmaker Luis Garcia (geschorst), rechtsback Moussa Wague (geblesseerd), linksachter Abdelkarim Hassan Fadlalla en aanvaller Akram Afif (beiden interland met Qatar) missen de Panda's straks vier basiskrachten. Nieuwkomer Florian Raspentino zit meteen in de selectie, maar mist matchritme omdat hij sinds juni zonder club zat.

Ook Anderlecht kan straks niet rekenen op enkele vertrouwde gezichten. Kara Mbodj is geblesseerd en Dennis Appiah geschorst. Leander Dendoncker schuift wellicht een rij achteruit om deel uit te maken van een driemansdefensie. Massimo Bruno vervangt Appiah op de rechterflank. In het offensieve compartiment is het uitkijken of Hanni mag blijven staan. Het Laatste Nieuws verwacht hem op de bank. Ook zijn we benieuwd of Vanhaezebrouck in de spits kiest voor Robert Beric, misschien we het enige kleine lichtpuntje zondag in Brugge, of de uit schorsing terugkerende Lukasz Teodorczyk.

Door de vele afwezigheden houden ook enkele jongeren zich klaar. Abdoul Dante en Albert Sambi Lokonga zijn de grootste kanshebbers voor een plekje op de bank, maar volgens Het Laatste Nieuws nam Vanhaezebrouck ook centrale verdediger Kobe Cools, linksachter Tony Amrani en de kwieke aanvaller Francis Amuzu op in zijn wedstrijdkern.

Aftrap: 20u30
Stadion: Constant Vanden Stock-stadion
Scheidsrechter: Bram Van Driessche

: : : ANDERLECHT : : :

Mogelijke opstelling: Sels, Dendoncker, Spajic, Deschacht, Bruno, Trebel, Kums, Onyekuru, Gerkens, Hanni, Teodorczyk
Invallers: Boeckx, Josué, Dante, obradovic, Sambi Lokonga, Beric, Harbaoui, Cools, Amrani, Amuzu

Geblesseerd: Kara, Najar, Sowah, Stanciu
Geschorst: Appiah (1/1)
Gevaar voor gele schorsing: Hanni, Harbaoui, Onyekuru, Spajic
Opmerkingen: Chipciu verblijft in Roemenië na het overlijden van zijn vader

: : : EURPEN : : :

Mogelijke opstelling: Van Crombrugge, Tirpan, Lotiès, Valiente, Blondelle, Aw, Ocansey, Diagne, Lazare, Schouterden, Leye
Invallers: Niasse, Nurudeen, Gnaka, George, Martinez, Castro Montes, M. Diallo, Mouchamps, Raspentino

Geblesseerd: I. Diallo, Verdier, Wague
Geschorst: Garcia (1/1)
Gevaar voor gele schorsing: Niemand
Opmerkingen: Afif, Fadlalla en Madibo vertoeven in Qatar voor interlandvoetbal

Vorige jaren:
2016-2017: 4-0
2010-2011: 4-1
>>Resultatenhistoriek



anderlecht-online forum