Coucke: "1 maart neem ik over en wordt Vanden Stock erevoorzitter"

VRIJDAG, 22 DECEMBER 2017, 15:10 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Vandaag om 15u was het zover, de eerste persconferentie van nieuwe eigenaar Marc Coucke. Althans vanaf 1 maart 2018, vanaf die datum is Coucke officieel voorzitter van paars-wit en is Roger Vanden Stock erevoorzitter.

"Mijn overname heeft niets te maken met een hak te zetten aan bepaalde personen, want ik heb onderussen al veel gelezen. Dit is geen project tégen iemand, maar een project voor RSC Anderlecht"

"KVO is de club van mijn hart, laat dat duidelijk zijn. Ik blijf supporter, maar mijn ambitie strookte niet meer met KVO. Ik ga er alles aan doen om de club in goede handen achter te laten. Er zijn al heel wat geïntresseerden, maar alles zal gebeuren ten gepaste tijde, net zoals met de overname van RSC Anderlecht."

"De komende twee maanden zal ik nog veel werk hebben bij KV Oostende en zal ik niet veel tijd hebben voor RSC Anderlecht. Ik zal af en toe wel naar hier komen voor voorbereidend werk, maar ik zal vooral op KVO vertoeven. Vanaf 1 maart kom ik dan officieel naar RSC Anderlecht."

"Veel weet ik eerlijk gezegd nog niet van RSC Anderlecht. Ik heb zelfs nog nooit de stadiontour gedaan. Het is een club met een grote traditie, een kast met ondermeer 34 titels, dat is volledig nieuw voor mij."

"Het is essentieel om nu de waarden van de club verder te zetten. Ook de jeugdwerking is enorm belangrijk voor mij. Het aantal Belgen en het doorstromen van de jeugd zijn dingen die voor mij heel belangrijk zijn. De uitdaging zal zijn om de waarden van het vroegere samen te gieten met het nieuwe, de moderne evolutie. De nauwe samenwerking met de supporters en sponsors."





Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.