Van Holsbeeck: “Ik eis duidelijkheid”

VRIJDAG, 22 DECEMBER 2017, 17:11 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Het lijkt wel of deze week “verrassing” het woord is bij RSC Anderlecht. Na de officiële persconferentie van Marc Coucke, verscheen Herman Van Holsbeeck ten tonele. En die had nog het één en het ander te melden: “Ik eis duidelijkheid én beslis niks meer”.

Op sociale media reageerden de supporters positief op de persbabbel van de nieuwe eigenaar. Zelfs zijn openlijke liefdesverklaring voor KV Oostende werd met de mantel der liefde bedekt. Positieve vooruitzichten dus, maar toen moest Van Holsbeeck zijn zeg nog komen doen. 

Coucke gaat zich niet moeien met de komende wintertransfers, zei hij op de persconferentie. Normaal is dat nog de taak van Van Holsbeeck, normaal. 
“Ik ga duidelijk zijn, ik neem geen enkele beslissing meer. Vroeger kon ik altijd rekenen op de steun van Roger Vanden Stock. En nu? Nu weet ik het niet”, was de general manager duidelijk. 

“Ik ben op een leeftijd gekomen dat ik niet meer op mijn woorden moet letten en ga dat dus ook niet doen. Ik beslis niets meer”, voegde Van Holsbeeck er luid aan toe. 

“Ik kan met iedereen samenwerken”, repliceert Van Holsbeeck op de geruchten dat de jongste Verschueren zijn plaats zou innemen, “Maar ik wil ook gerust vertrekken. Ik wacht af welke mijn rol gaat zijn maar ik wil ook niet meer op de eerste rij zitten.”

”Elke beslissing die ik vanaf nu neem zal moeten gesteund worden door de Raad van Bestuur of er gebeurt niets tijdens de komende mercato. Ze gaan mij niet liggen hebben. Ik ga de komende vier maanden niet voor pispaal spelen”, aldus nog Van Holsbeeck. 



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.