18-jarige Amuzu beleeft droomdebuut met winnend doelpunt

VRIJDAG, 22 DECEMBER 2017, 22:36 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

WEDSTRIJDEN Anderlecht heeft na twee nederlagen opnieuw aangeknoopt met een overwinning. Een opwinnende avond werd de partij tegen Eupen niet. Een prachtig moment was er wel toen Francis Amuzu, één van de drie debutanten, scoorde en tranen van geluk huilde.

Na de wanprestatie tegen Club Brugge greep Hein Vanhaezebrouck in: aanvoerder Hanni vloog naar de bank en met Albert Sambi Lokonga en Francis Amuzu liet hij twee 18-jarigen debuteren. Teodorczyk stond ook weer in de basis en kreeg na negen minuten de eerste kans. Leye verhinderde de 1-0.

Halfweg de eerste helft stuurde Trebel jeugdproduct Amuzu in het straatje. Alleen voor Van Crombrugge werkte de tiener af met een cool en efficiëntie zoals geen enkele speler van de A-kern het momenteel zou doen. Amuzu liep naar de bank en viel huilend in de armen van zijn coach en medespelers. Een prachtig moment.

Op slag van rust was Teodorczyk dichtbij de 2-0. Geheel in de lijn van zijn seizoen trapte de Pool over de bal. Nochtans had hij het leer maar voor het inleggen. Ook Onyekuru kreeg nog een goede kans, maar hij trapte op Van Crombrugge. En Eupen, vraagt u zich af? Zij raakten amper tot niet in de buurt van Sels.

Na de pauze viel er zowaar nog minder te beleven dan ervoor. Pas na twintig minuten enig animo toen het publiek Amuzu een applausvervanging gunde. Ook Trebel ging naar de kant en in hun plaats kwamen Hanni en Kayembe, nog een derde debutant. Hanni liet zich vijf minuten later opmerken met een kopbal op de paal.

Daar bleef het bij. Anderlecht pakte drie punten tegen de laatste in de stand dankzij een doelpunt van de 18-jarige debutant Francis Amuzu. 

Score: 1-0
Goal(s): 25' Amuzu (1-0)

Anderlecht:Sels, Spajic, Dendoncker, Deschacht, Gerkens, Sambi Lokonga, Kums, Trebel (65' Kayembe), Amuzu (65' Hanni), Teodorczyk, Onyekuru (77' Obradovic)
Eupen:Van Crombrugge, Tirpan, Lotiès (80' Diallo), Valiente, Blondelle, Schouterden, Diagné, Lazare (68' George), Ocansey, Raspentino (75' Castro-Montes), Leye

Geel: /
Rood: /

Scheidsrechter: Bram Van Driessche
Stadion: Constant Vanden Stock-stadionanderlecht-online forum