Favoriete transfer #10: Nana Ampomah

MAANDAG, 8 JANUARI 2018, 11:55 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

TRANSFERS - WEBSITE Ondanks de budgetaire puinhoop in het Astridpark, besloot Anderlecht-online toch de traditionele lijst met jullie favoriete transfers te publiceren. Nana Ampomah trapt jullie top tien af.

Naam: Nana Opoku Ampomah
Huidige club:  Waasland-Beveren
Positie: Linksbuiten / rechtsbuiten
Leeftijd: 22
Nationaliteit: Ghanees
Marktwaarde *: € 900.000

Geschiedenis: Waasland-Beveren haalde Ampomah in de zomer van 2016 weg bij het tweede elftal van KV Mechelen. Vorig seizoen pendelde hij tussen de bank en de basis, maar was hij eerder onopvallend. Dit seizoen brak de Ghanees helemaal door. Met zes doelpunten en drie assists was hij tot dusver een belangrijke pion bij de Leeuwen.

Profiel: Ampomah is razendsnel en tweevoetig, waardoor hij op de beide flanken uit de voeten kan. Hij is technisch sterk en beschikt over een vrij grote motor.

Haalbaarheid: Ampomah zou een afkoopclausule van 2,2 miljoen in zijn contract hebben staan en is dus niet onbetaalbaar.

Prioritair? Het is al een heel seizoen duidelijk dat Anderlecht extra creativiteit kan gebruiken op de flanken. Al toonde Francis Amuzu op 156 minuten meer initiatief dan bepaalde spelers op twintig wedstrijden.

Conclusie: Als paars-wit deze winter Massimo Bruno of Alexandru Chipciu loost, zou Ampomah geen slechte keuze zijn.

Morgen: Een Zimbabwaan. Gokjes zijn welkom onder dit artikel.

* Volgens transfermarkt.de



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.