Favoriete transfer #6: Aleksandar Mitrovic

VRIJDAG, 12 JANUARI 2018, 11:37 - emjomi
Logo Anderlecht-Online

TRANSFERS - WEBSITE Op nummer zes vinden we een ex-Anderlechtspeler terug, Aleksandar Mitrovic. In 2015 verliet hij paars-wit voor Newcastle, maar hij kon er zich nooit echt doorzetten.

Naam: Aleksandar Mitrovic
Huidige club:  Newcastle
Positie: Spits
Leeftijd: 23
Nationaliteit:Serviër 
Marktwaarde *: 8.000.000

Geschiedenis: Mitrovic werd in de zomer van 2013 de duurste transfer uit de geschiedenis van Anderlecht. Ondanks constante controverse over zijn gewicht of gedrag, was hij van goudwaarde voor paars-wit. In negentig duels was hij goed voor 44 goals en elf assists. In de zomer van 2015 legde Newcastle 18,5 miljoen euro op tafel om hem binnen te halen. In Noord-Engeland verging het hem minder goed. Hij werd er nooit titularis en wilt er nu vertrekken met het oog op het WK.

Profiel: Groot en sterk, maar lui en traag. Dodelijk binnen de zestien, vrijwel nutteloos erbuiten. Niet meteen het type spits waar Hein Van Haezebrouck naar op zoek is.  

Haalbaarheid: Een definitieve transfer lijkt onmogelijk, aangezien Newcastle een groot deel van de geïnvesteerde miljoenen wil recupereren. Een uitleenbeurt behoort wel tot de mogelijkheden.

Prioritair? Anderlecht zoekt sowieso naar een nieuwe spits, maar Mitrovic lijkt niet bovenaan het lijstje te staan.

Conclusie: Mitrovic lijkt enkel in aanmerking te komen als plan A, B, C, D en E mislukken. Maar zeg nooit nooit.

* Volgens transfermarkt.de

Bron: © Eigen redactieanderlecht-online forum