Coucke: "Mezelf enorm verrast door Anderlecht te kopen"

VRIJDAG, 12 JANUARI 2018, 13:59 - Garrincha
Logo Anderlecht-Online

INTERVIEWS Nog iets minder dan twee maanden en Marc Coucke neemt het roer in handen bij Anderlecht. Deze transferperiode kijkt hij toe vanop een veilige afstand. "Ik wisselde nog geen enkel woord met Herman Van Holsbeeck. Ik moei me niet."

"Alle beslissingen bij Anderlecht worden deze winter door het huidige bestuur genomen", zo vertelt Coucke vandaag in de kranten. De toekomstige voorzitter geeft wel toe dat er op papier zaken zijn vastgelegd over wat kan en niet kan. "Het mag niet zijn dat de club plots 100 miljoen euro schulden heeft en er 27 spelers staan van wie ik nog nooit gehoord heb. Maar ik zie dat ze zich mooi aan de afspraken houden."

Coucke benadrukt dat hij sinds de persconferentie waarop de overname werd aangekondigd niet meer met Van Holsbeeck sprak, ook niet in La Manga. "Het huidige bestuur is verantwoordelijk en met de middelen die ze hebben proberen ze een zo goed mogelijke kern samen te stellen. Ik wist bij de overname dat Anderlecht het bij de wintermercato niet breed zou hebben. Ik moet niet klagen en zal pas op 2 maart alles controleren."

Coucke laat ook nog weten dat zijn huidige club Oostende deze winter met alle clubs contact heeft voor transfers, maar niet met Anderlecht. "Ik wil elke belangenvermenging uitsluiten", benadrukt hij.

Voor hij bij Anderlecht het heft in handen neemt, moet hij het roer in Oostende overlaten. Het moet snel gaan, want Anderlecht kopen was niet zijn plan. "Het is de deal waarmee ik mezelf het meest verrast heb. Maar ik verras mezelf wel vaker." 

Bron: Het Nieuwsblad (Jürgen Geril)
Het Laatste Nieuws (Thomas Taecke)anderlecht-online forum