Appiah: "Eén van zwaarste stages uit mijn loopbaan"

VRIJDAG, 12 JANUARI 2018, 14:15 - Garrincha
Logo Anderlecht-Online

INTERVIEWS Vandaag keert Anderlecht terug naar huis na de winterstage in La Manga. Dat er hard gewerkt wordt, beaamt ook Dennis Appiah. "Deze stage was één van de zwaarste uit mijn carrière. Vanin het begin ging het er heel intens aan toe."

"We hebben veel getraind op automatismen en geprobeerd om dit toe te passen in een wedstrijd. Sommige dingen gingen meteen goed, andere moeten nog wat bijgestuurd worden, maar het was een goede stage. We hopen dat het nog beter kan en zullen hiervoor werken", zo vertelt Appiah aan RTBF.

In het systeem van Hein Vanhaezebrouck speelt Appiah niet langer rechtsback, maar neemt hij de hele rechterflank voor zijn rekening in een 3-4-3. "Mijn rol verschilt een beetje van de persoon die op links speelt. Ik moet defensiever denken dan hem. Ik moet goed aanvoelen op welk moment ik positie in de verdediging moet innemen en wanneer ik op het middenveld moet blijfen om druk te zetten. De voorbije maanden waren er wedstrijden waar ik het goed deed, in de Champions League bijvoorbeeld, en anderen waar het minder liep. Ik moet het evenwicht nog beter zien te vinden."

Bron: RTBFanderlecht-online forum