Favoriete transfer #2: Ryota Morioka

DONDERDAG, 18 JANUARI 2018, 11:21 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

TRANSFERS - WEBSITE Op nummer 2 kozen jullie voor Ryota Morioka van Waasland-Beveren en zo komen we bijna aan het einde van jullie lijstje met favoriete transfers. Morgen komen jullie te weten wie op nummer één staat.

Naam:  Ryota Morioka
Huidige club:  Waasland-Beveren
Positie: Centraal aanvallende  middenvelder
Leeftijd: 26
Nationaliteit:Japanner  
Marktwaarde *: € 4.000.000

Geschiedenis: Slask Wroclaw haalde Morioka in januari 2016 weg in Japan. In 53 wedstrijden was hij goed voor vijftien doelpunten en elf assists. Hij charmeerde een scout van Waasland-Beveren, hoewel die eigenlijk helemaal niet voor hem kwam.

De Leeuwen legden 275.000 euro op tafel om hem naar België te halen. Hoewel Morioka op bepaalde vlakken blijkbaar nog enorm veel moet leren, is hij dit seizoen misschien wel dé revelatie van de Jupiler Pro League. Zeven doelpunten en negen assists bij de nummer tien uit de stand. Dan worden bepaalde werkpuntjes je wel al eens vergeven.
 
Profiel: Enorme vista, heerlijke passing. Alles wat hij doet lijkt zo eenvoudig. Hij mag dan al wel 26 zijn, maar heeft al enorme stappen gezet in de twee jaar dat hij in Europa voetbalt. En hij lijkt nog lang niet uitgewandeld.

Haalbaarheid: Morioka kan deze zomer voor anderhalf miljoen vertrekken bij Waasland-Beveren. Een prikje, met andere woorden. Waasland-Beveren is echter niet de meest kapitaalkrachtige eersteklasser en zal deze maand al naar elk bod boven de twee miljoen euro luisteren. Het WK afwachten lijkt alleszins geen verstandige zet voor paars-wit.

Prioritair? Natuurlijk is het verschil tussen Waasland-Beveren en Anderlecht enorm. Maar Morioka is zo’n speler die relatief snel een hoger niveau oppikt. Morioka is de gedroomde opvolger van Nicolae Stanciu.

Conclusie:Of hij nu meteen een basisplaats verovert of zich toch een paar maand moet aanpassen: als je Morioka voor een bedrag rond de drie miljoen kan inlijven, hoef je niet te twijfelen. 

Morgen:Jullie nummer één. Een spits.

* Volgens transfermarkt.de



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.