Zwak Anderlecht verspeelt drie punten

ZATERDAG, 6 FEBRUARI 2010, 22:05 - Skyhawk
Anderlecht-Online No Image Found

Anderlecht heeft drie punten verknoeid tegen Sint-Truiden. Op die manier kan Brugge morgen opnieuw terugkomen tot op zes punten. Sint-Truiden is er ondertussen in geslaagd om twee maal te winnen van Anderlecht dit seizoen.


De wedstrijd was van een veel lager niveau dan die van vorige woensdag. Ariel Jacobs gunde een aantal spelers rust. Zo begon onderandere Frutos in de basis.

STVV speelde goed georganiseerd, maar toch kon Van Damme de score openen. Anderlecht had nog een paar kleinere kansjes om de score te verdubbelen, maar niet veel later lukte Delorge de gelijkmaker.

De thuisploeg had geen reactie in huis. De balcirculatie was te laag, passes kwamen niet aan en bijgevolgd kwamen er ook geen uitgespeelde kansen. Pas toen halfweg in de tweede helft Lukaku op het veld kwam (voor Frutos), ging paars-wit hoger spelen. Bij STVV was het nu pompen of verzuipen, maar ook de topschutter verknoeide de paar kansen die hij kon afdwingen. Twee minuten voor tijd kreeg Anderlecht het spreekwoordelijke deksel op de neus: na een snelle uittrap van Proto werd de bal verspeeld. Mazuch legde een bezoekende aanvaller neer in het strafschopgebied en Chimeza zette de penalty om.

Anderlecht trok nog met man en macht naar voor, maar deze keer kwam er geen goal meer in de toegevoegde tijd. Voor de Brusselaars is het het eerste thuisverlies in 18 wedstrijden.

Resultaat: 1-2
Goals: 24' Van Damme 1-0, 30' Delorge 1-1, 89' Chimedza 1-2 (pen)

Anderlecht: Proto, Van Damme, Juhasz, Gillet, Mazuch, Biglia, Kouyaté (73' Sare), Kanu (85' De Sutter), Suarez, Boussoufa, Frutos (62' Lukaku)
STVV: Mignolet, Cantaluppi, Euvrard, Buyssens, Odoi, Mennes, Delorge, Chimedza (91' Charaï), Wilmet, Schouterden (78' Siani), Sidibe

Geel: 22' Wilmet, 31' Buyssens, 33' Gillet, 50' Delorge, 80' Van Damme
Rood: /

Scheidsrechter: Vervecken
Stadion: Vanden Stock



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.