Wie is Lazar Markovic?

DONDERDAG, 1 FEBRUARI 2018, 06:38 - Garrincha
Logo Anderlecht-Online

TRANSFERS Met Lazar Markovic slaagde het duo Herman Van Holsbeeck - Mogi Bayat er uiteindelijk toch in om nog een transfer te realiseren op de slotdag van de transferperiode. Zijn profiel ligt volledig in de lijn van de 'toptransfers' van de vorige wintermercato's: topclub, dit seizoen niet gespeeld en al meerdere uitleenbeurten achter de rug.

Markovic is een product uit de befaamde jeugdopleiding van Partizan Belgrado. Bij Partizan brak Markovic door als 17-jarige in het seizoen 2011-2012. Na twee jaar trok hij voor tien miljoen euro naar Benfica. Als 19-jarige scoorde de rechterflankaanvaller er vijf keer in 26 competitieduels. Dit leverde hem wel een transfer naar Liverpool op.

De Reds betaalden 25 miljoen euro, maar een succes werd zijn komst niet. In zijn eerste seizoen in Engeland verzamelde Markovic elf basisplaatsen in de Premier League. Hij scoorde twee keer. Het seizoen erop verhuurde Liverpool Markovic een eerste keer, aan Fenerbahçe. Tien basisplaatsen, vier invalbeurten en nul doelpunten later keerde hij terug. 

Het seizoen erop verhuurde Liverpool Markovic aan Sporting Lissabon. Ook dat werd geen succes. Amper 205 speelminuten verzamelde hij in de competitie, het gevolg van een zware blessure. Markovic' enige succesvolle uitleenbeurt was vorig seizoen na de winterstop. Bij Hull verzamelde hij twaalf basisplaatsen in de Premier League en scoorde hij twee keer. Dit seizoen kwam Markovic niet verder dan 63 officiële speelminuten ... bij de U21 van Liverpool. 

Markovic speelde 24 A-interlands. De laatste dateert van november 2016.anderlecht-online forum