Anderlecht-rekening 30 (of 50?) miljoen euro in het rood

VRIJDAG, 2 FEBRUARI 2018, 09:07 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

ANDERE"We weten wat we willen in januari", zo keek Herman Van Holsbeeck begin december vol vertrouwen uit naar de wintermercato. Alles veranderde echter toen de club werd overgenomen. De nieuwe opdracht luidde: niet meer uitgeven dan er binnenkomt en liefst nog extra geld in de kas stoppen. Het lijstje van Van Holsbeeck kon de vuilbak in.

Van Holsbeeck wist in het najaar dat de verkoop van de club er zat aan te komen, maar toen leek het erop dat het duo Vanden Stock - Van Holsbeeck nog tot 2020 aan het roer zou blijven. Onder meer kandidaat-koper Paul Gheyssens had dit gegarandeerd. Dat het uiteindelijk Marc Coucke was die Anderleht kocht, was niet alleen voor de buitenwereld een verrassing. Dat was het ook voor Van Holsbeeck. En dit zou een grote invloed hebben op de transferactiviteiten.

Na de bekendmaking van de verkoop op 22 december werd Van Holsbeeck overstelpt met sms'jes. De boodschap: zonder uitgaande transfers, geen inkomende transfers. In de wandelgangen van Neerpede klinkt het dat Coucke Anderlecht in een financiële wurggreep neemt. In de omgeving van Coucke klinkt het dat 'Anderlecht zich moet houden aan de juridische voorwaarden van de verkoop'.

Hierdoor kon Van Holsbeeck tijdens de wintermercato geen cent meer uitgeven dan er binnenkwam. Bij voorkeur bouwt hij zelfs een financieel overschot op. Coucke was, net als de andere kandidaat-kopers, geschrokke van de financiële situatie van de club. Volgens de cijfers van de due diligence staat Anderlecht 30 miljoen euro in het rood. De advocaat van één potentiële koper sprak, nadat hij de boekhouding had onderzocht, zelfs over een financieel tekort van 50 miljoen euro.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.