Vier andere jongeren staan dicht bij A-kern

ZATERDAG, 3 FEBRUARI 2018, 06:51 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

JEUGD Het grote publiek mocht al kennis maken met jongeren Francis Amuzu, Edo Kayembe en Sambi Lokonga, de laatste staat wellicht morgen opnieuw aan de aftrap. Door de mislukte wintermercato gaf Hein Vanhaezebrouck al aan dat er meer jongeren zullen opgenomen worden in de A-kern. Nelson Azevedo (foto), Abdoul Dante, Kobe Cools en Dauda Mohammed staan klaar. 

Door de afwezigheid van Kara Mbodji beschikt Vanhaezebrouck maar over vier verdedigers. Daarvoor denkt hij dan aan centrale verdediger Abdoul Dante, twee jaar geleden nog finalist van het WK U17.

In de aanval horen we de namen vallen van Nelson Azevedo, technisch vaardig, maar meer een flankverdediger. Dauda Mohammed is dan weer een echte spits en hij lijkt op fysiek vlak klaar voor het grote werk. Bij de beloften was Dauda goed voor 18 goals in evenveel wedstrijden. "Dauda en Azevedo zijn opties", zegt Vanhaezebrouck, "Maar niet alleen hun goals bij de beloften tellen, ook hoe hun integratie loopt is belangrijk."

Kobe Cools mocht al verschillende keren mee trainen met de A-kern. Maar voor het echte grote werk lijkt hij nog niet volledig klaar te zijn. "Na het weekend gaan we bekijken wie er effectief bij de A-kern komt. Toekomstgericht is dat wel een positief gegeven. Als er maar de helft van hen kan doorbreken, zijn dat spelers die we niet meer moeten gaan zoeken tijdens de volgende transferperiode", aldus nog de coach.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.