De grote stap voorwaarts van Azevedo

ZONDAG, 4 FEBRUARI 2018, 14:36 - Garrincha
Logo Anderlecht-Online

JEUGD Met Nelson Azevedo laat Hein Vanhaezebrouck een vierde jeugdproduct debuteren. Dat de 19-jarige aanvallers zijn kans krijgt, is een kleine verrassing. Afgelopen zomer leek zijn verhaal bij Anderlecht voorbij.

Tijdens de winterstop kon u bij ons een terugblik lezen op de eerste seizoenhelft van de beloften. Onze Neerpede-watchers spraken daarin ook over Azevedo. Ze vertelden ons dat Azevedo vorige zomer de club mocht verlaten, maar toch bleef omdat hij nergens anders onderdak vond en nog een contract voor één jaar had. Azevedo werd wel teruggezet naar de U19. "Nelson bulkt van het talent, maar heeft moeite om geconcentreerd te blijven", vertelde Davidbxl ons. 

De komst van Emilio Ferrera lijkt voor Azevedo een ommekeer te hebben ingeluid. Ferrera haalde Azevedo terug bij de U21 en in de Youth League scoorde hij drie keer (waarvan twee strafschoppen). In de beker scoorde hij voor de winterstop vier keer en afgelopen maandag maakte hij zijn eerste twee competitiedoelpunten. Tegen ... KV Mechelen.

Azevedo is een aanvallende middenvelder met een prima techniek, maar fysiek weegt hij nog wat licht. Dat laatste vertelde ook Hein Vanhaezebrouck vrijdag. Vandaag krijgt hij de kans om te tonen wat hij waard is en dat hij een nieuw contract verdient. Zijn houdige verbintenis loopt af na dit seizoen en aanvankelijk zou dit niet verlengd worden. Azevedo weet dus waarvoor hij vandaag speelt.anderlecht-online forum