Strafschopmissers kostten Anderlecht al zeven punten

ZONDAG, 4 FEBRUARI 2018, 22:17 - Garrincha

WEDSTRIJDEN Amper drie strafschoppen kreeg Anderlecht nog maar dit seizoen en alle drie werden ze gemist. Stuk voor stuk waren het belangrijke elfmeters die Anderlecht punten konden opleveren. Dat deden ze niet en zo gooide Anderlecht dit seizoen al zeven punten te grabbel.

Op de vierde speeldag kreeg Anderlecht tegen STVV een strafschop toen het 1-1 stond. Sofiane Hanni nam zijn verantwoordelijkheid, maar STVV-doelman Pirard redde. Geen 2-1 op dat moment en kort na de rust zou STVV uitlopen naar 1-3. Teodorczyk scoorde nog tegen in de slotminuut, maar Anderlecht verloor.

De tweede strafschop kreeg paars-wit anderhalve week geleden thuis tegen Waasland-Beveren. Nieuwkomer Kenny Saief had Anderlecht net op 2-2 gebracht en zette zich, diep in de extra tijd, achter de bal. Zijn trap was veel te zacht en niet eens naar de hoek. Davy Roef had er amper moeite mee. Een minuut later zat de wedstrijd erop.

Vandaag volgde dan elfmeter nummer drie. Ook nu aan het einde van de wedstrijd, meer bepaald na 81 minuten. Ook nu claimde een nieuwkomer de bal. Ryota Morioka nam zijn verantwoordelijkheid, maar trapte naast. Geen 3-2 dus, het bleef 2-2.