Suarez: "Ik wil terugkeren naar Anderlecht"

WOENSDAG, 7 FEBRUARI 2018, 08:39 - Garrincha
Logo Anderlecht-Online

INTERVIEWS Wie denkt dat de liefde van Matias Suarez voor Anderlecht bekoeld is na zijn turbulente vertrek, heeft het mis. In Het Nieuwsblad vertelt de Argentijn vandaag dat zelfs graag wil terugkeren. "Met het huidige bestuur zal het niet lukken, maar straks komt toch een nieuwe voorzitter?"

Flashback naar de zomer van 2016: Suarez wil Anderlecht verlaten, maar paars-wit vraagt een hoge transfersom. Daarop keert de spits niet terug uit Argentinië om de voorbereiding op het nieuwe seizoen aan te vatten. Ziek, zo luidde het aanvankelijk. Wat later verbrak hij zijn contract en gaf hiervoor als reden dat hij zich onveilig voelde in Brussel na de aanslagen van 22 maart.

"Ik was bang, zoals iedereen, maar dit was niet de hoofdreden van mijn vertrek", zegt Suarez nu in La Dernière Heure. "Eigenlijk wilde ik zo niet vertrekken, maar Anderlecht liet me geen keuze. Ze lieten me niet vertrekken voor de juiste prijs. Bovendien had ik problemen met Herman Van Holsbeeck en meningsverschillen met andere personen. Ik wilde de situatie niet verergeren en besloot om te vertrekken."

De relatie met enkele mensen is stevig verzuurd, de liefde voor de club en zijn fans is niet verdwenen. "En ik denk dat de fans ook niets tegen mij hebben. Ik wil zelfs terugkeren. Met het huidige bestuur zal het niet lukken, maar straks komt toch een nieuwe voorzitter? In juni wil ik het wel overwegen. Voor mij is er niets gebroken met Anderlecht. Ik droom ervan om het Anderlecht-truitje nog eens te dragen en de supporters iets terug te geven voor de steun die ze me altijd gaven. Ik vertrok door de achterdeur en dat wil ik veranderen."anderlecht-online forum