"Oli pleitte voor dominanter voetbal en vloog naar B-kern"

WOENSDAG, 7 FEBRUARI 2018, 09:04 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Op de dag van de Gouden Schoen publiceert Het Laatste Nieuws een interview met Leander Dendoncker. De middenvelder spreekt daarin ook over de manier van voetballen van René Weiler. "Ook de spelers hadden er een probleem mee", zo vertelt hij.

Weiler liet Anderlecht vorig jaar vanuit de reactie voetballen. Dit kwam hem op heel wat kritiek te staan van journalisten, analisten en supporters. Dendoncker vertelt nu dat hij kan begrijpen dat Dendoncker zo voetbalde in de Europa League. "Maar in België had ik er wel een probleem mee", zo geeft hij aan.

En Dendoncker was niet alleen. "Het was een thema in de groep: 'we wonnen wel, maar weer zonder goed voetbal en de fans floten ons uit', zo dachten we. Maar omdat de resultaten goed waren, hebben we er ons bij neergelegd." Volgens Dendoncker heeft Olivier Deschacht wel geprobeerd om Weiler op andere gedachten te brengen. "Hij probeerde, maar kwam in de B-kern terecht. Weiler begreep ook niet waarom het er zo'n commotie over was."

Ondanks alles heeft Dendoncker wel respect voor Weiler. "Hij bleef trouw aan wie hij was en waarvoor hij stond. Dat siert hem. Vanaf de eerste dag gaf hij me ook veel vertrouwen."



anderlecht-online forum