"Niet uitgekeken op Anderlecht, maar wil hogerop"

WOENSDAG, 7 FEBRUARI 2018, 09:35 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Zowel eind augustus als eind januari had Leander Dendoncker zijn zinnen gezet op een transfer. In Het Laatste Nieuws blikt hij vandaag terug op deze periodes. "Op 1 september was de ontgoocheling groot en ik kon dat moeilijk van mij afzetten. In januari heb ik het anders aangepakt."

"Eind vorig seizoen, al in de play-offs had ik voor mezelf uitgemaakt dat ik hogerop wilde", zo vertelt Dendoncker. "Ik wilde een volgende stap zetten in mijn carrière en vond me klaar voor een nieuwe uitdaging." Alleen zag Anderlecht dat niet zitten. Na het vertrek van Youri Tielemans wilde het niet ook Dendoncker verliezen."

"Maar elke dag hing ik aan de telefoon met mijn makelaar. 31 augustus kwam dichterbij en hij vertelde dat ik geduld moest hebben, dat het wel rond zou komen, misschien helemaal op het einde. Ik was de hele tijd met die transfer bezig in de plaats van me te focussen op de trainingen. Nu besef ik dat ik fout bezig was. Ik wist niet hoe ik met de situatie moest omgaan. Toen de transferperiode erop zat, was ik heel erg ontgoocheld. Ik kon het moeilijk van me afzetten."

In januari begon het hele circus opnieuw, maar Dendoncker had zijn lessen getrokken. "Nu belde ik niet de hele tijd met mijn makelaar. Zeker wanneer Hanni vertrok, had ik me erbij neergelegd dat Anderlecht me niet zou laten gaan. West Ham leek nochtans een mooie club om een volgende stap te zetten. Geld is van geen tel, het sportieve primeert."

Wie denkt dat er iets gebroken is tussen Anderlecht en Dendoncker, heeft het echter mis. "Ik ben niet boos op de club. Daarvoor hou ik teveel van Anderlecht. Ik respecteer hun houding", zo zegt hij. Dendoncker wil nu snel de knop omdraaien en opnieuw zijn beste niveau halen. "Ik kloot immers alleen mezelf door slecht te spelen. Ik heb trouwens wat recht te zetten. Tegenover mezelf, de ploeg en de supporters."



anderlecht-online forum