Vanhaezebrouck: "Het is vrij plat allemaal"

ZONDAG, 11 FEBRUARI 2018, 09:13 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Hein Vanhaezebrouck weet het stilaan ook allemaal niet meer. Zalven, tieren, slaan, het maakt allemaal niet uit, hij krijgt geen vuur meer in zijn groep. "Ik heb geen spelers die de rest op sleeptouw neemt, het is vrij plat allemaal", aldus de coach.

"We waren nochtans naar hier gekomen voor de drie punten, en dan sta je na een kwartier met een 2-0 achterstand. We hebben nog even geprobeerd, maar dan de afwerking lukte dan weer niet. Maar wat je vooral in de eerste helft te zien kreeg is on-Anderlechts.  Bij het echte grote Anderlecht verwacht je toch spelers die met een flits het verschil kunnen maken. Zo'n speler heb ik niet in mijn ploeg", is de coach eerlijk. 

"Er zit ook geen vuur meer in, de spelers ondergaan de dingen gewoon. We hebben aanstekers nodig, letterlijk en figuurlijk. Mijn enige lichtpuntje is Pieter Gerkens", herhaalde de coach nog eens, "Als ik zie dat hij dan, een jongen van 22 jaar, opstaat en de groep aanspreekt. Dan ben ik heel blij. Maar alleen kan die jongen het ook niet allemaal."

Europees voetbal

Het lijkt alsof Anderlecht steeds dieper wegzakt, hoeveel erger kan het nog worden? "Nog erger en nog dieper. Zeker gezien de situatie, er zijn veel geblesseerden. Voorin zijn we kwaliteit verloren. Onyekuru is er niet meer en werd niet vervangen, Hanni is weg en ik heb een ander type in de plaats gekregen. We wisten dat we deze wintermercato in de problemen zouden kunnen komen. Play-off 1 zullen we wel halen, maar Europees voetbal, daar gaan we hard moeten voor vechten."

"Positief is dat ik nog enkele spelers ga recupereren zoals Kara en Trebel. Ik ga er alles aan doen om deze ploeg op de rails te krijgen. Maar er is nog heel veel werk."





Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.