Verdeeldheid groeit in spelersgroep

DINSDAG, 13 FEBRUARI 2018, 08:31 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

ANDERE Dat "er niemand in de spelersgroep Hein Vanhaezebrouck nog steunt", zoals Het Laatste Nieuws gisteren schreef, is volgens Het Nieuwsblad overdreven. Dat vernam de krant van meerdere spelers. Wel is het zo dat de aanpak van Vanhaezebrouck voor verdeeldheid zorgt binnen de spelersgroep.

Aan het begin het seizoen schrokken de nieuwe spelers hoe zwak de groepsgeest bij Anderlecht wel was. Dat is er de laatste weken niet op verbeterd. Coach Vanhaezebrouck heeft daar een aandeel in. Met zijn communicatie steekt hij zijn spelers alleen maar dieper in de grond. Het aantal spelers dat het gehad heeft met Vanhaezebrouck groeit.

Sommige met naam en toenaam, anderen via niet mis te verstane omschrijvingen: Vanhaezebrouck zette sinds zijn komst, en vooral de laatste weken, al heel wat spelers publiekelijk in de wind. De geviseerde jongens voelen zich niets meer waard en hun aantal groeit iedere week. Ze versterken elkaar en voelen zich gesterkt omdat hun aantal groeit. Sommigen zijn ervan overtuigd dat Vanhaezebrouck het verkorven heeft bij de hele kleedkamer, zoals Het Laatste Nieuws gisteren schreef op basis van een bron binnen de spelersgroep.

Tegenover Het Nieuwsblad ontkennen verschillende spelers dat de situatie al zo ver gevorderd is. Deze jongens volgen Vanhaezebrouck in zijn mening dat het deze groep aan kwaliteit ontbreekt. Zij zijn hierdoor gefrustreerd. Aan de andere kant heb je spelers die zich gemakkelijk aangevallen voelen en geen kritiek kunnen verdragen, zo klinkt het. Dit zorgt ervoor dat de spelersgroep zich steeds meer in twee kampen verdeelt. Het groepsgevoel is volledig weg en meer dan ooit is het ieder voor zich.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.