Van Himst: "Heel eigenaardig"

WOENSDAG, 14 FEBRUARI 2018, 15:50 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Olivier Deschacht die naar de B-kern wordt verwezen, het doet heel wat frustraties en ongenoegen oplaaien bij de Anderlecht-supporters. Toch zijn er ook die de zaak kritisch en nuchter bekijken. Voor Paul Van Himst is de hele situatie eigenaardig. Hugo Broos denkt dat het toch al heel ernstig moet zijn, ofwel mag de club dat toch duidelijker communiceren. 

"Ik ben in ieder geval zeer benieuwd naar de reden", is Van Himst eerlijk, "Ik weet ook niet wat er precies aan de hand is. Anderlecht hult zich verder in stilzwijgen, dus ik het ook moeilijk te oordelen. Al is het een heel eigenaardige beslissing. Deschacht is altijd een clubspeler geweest."

Redelijk zwaar vergrijp

Ook Hugo Broos stelt zich vragen, al denk hij dat het over meer gaat dan alleen maar een negatieve houding in de kleedkamer. "Volgens mij moet het toch al een redelijk zwaar vergrijp zijn, zoniet geef je een boete. En als het echt zo zwaar is, mag de status van de speler geen rol spelen. Maar zolang we de ware reden niet weten is het ook moeilijk om te oordelen. Ik vind dat Anderlecht daarover moet duidelijker zijn, nu gist iedereen maar wat rond en dat kan soms nog veel erger zijn."



anderlecht-online forum