Morgen een kans voor Dante?

DONDERDAG, 15 FEBRUARI 2018, 08:29 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

WEDSTRIJDEN Nu Olivier Deschacht naar de B-kern gestuurd is en Leander Dendoncker een speeldag schorsing uitzit, telt de A-kern met Uros Spajic en Josué Sa nog maar twee fitte centrale verdedigers. Kiest Hein Vanhaezebrouck morgen tegen STVV voor dit duo of geeft hij speelkansen aan een belofte?

Sinds het uitvallen van Kara Mbodj is Spajic nog maar een schim van de ijzersterke verdediger die we vorig seizoen aan het werk zagen. De Portugees Sa maakte ook nog geen onuitwisbare indruk.

De voorbije weken dat de 19-jarige Malinees Abdul Karim Dante al regelmatig op de bank en bij de beloften is hij wekelijks een sterkhouder. We zijn benieuwd of Vanhaezebrouck hem morgen een kans geeft.

Voor de winterstop zat ook Kobe Cools enkele keren in de wedstrijdkern van de A-ploeg, maar hij is intussen een plaats gezakt in de hiërarchie. De laatste drie wedstrijden bij de beloften zat hij steeds op de bank. Sebastiaan Bornauw, net als Francis Amuzu en Albert Sambi Lokonga een telg uit de beloftevolle lichting van 1999, krijgt de voorkeur. Bornauw mocht gisteren trouwens net als Alexis Saelemaekers met de A-kern meetrainen tijdens de open training.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.