"Ik zou meer Timmy Simons moeten zijn"

DONDERDAG, 15 FEBRUARI 2018, 09:02 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

ANDERE In La Dernière Heure geeft Olivier Deschacht vandaag wat meer uitleg bij zijn verbanning naar de B-kern. Hij geeft toe dat hij slecht gereageerd heeft op het feit dat hij tegen KV Oostende op de bank zat. Om die reden zegde hij ook af voor het Gala van de Gouden Schoen.

Na de partij tegen KV Mechelen voelde de verdediger al snel dat hij de week erna tegen KV Oostende niet zou starten. "Ik voelde me het enige slachtoffer van dat gelijkspel", zo vertelt hij. De verdediger bevestigt dat hij om die reden ook afzegde voor het Gala van de Gouden Schoen.

"Het probleem is dat ik niet kan relativeren", zo vertelt Deschacht. "Ik weet dat ik op mijn leeftijd dergelijke beslissingen moet kunnen aanvaarden, maar ja. "Eigenlijk zou ik wat meer Timmy Simons moeten zijn (die bij Club Brugge al sinds 24 september niet meer speelde en enkel nog depanneert, red.), maar dat lukt me niet. Ik ben te ambitieus en wil zoveel mogelijk spelen. Lukt dat niet, dan kan ik mijn ontgoocheling moeilijk verstoppen. Zo ben ik altijd geweest."

Vandaag bij beloften?

Deschacht is door Anderlecht "voor onbepaalde tijd" teruggezet naar de beloften. Normaal moet Deschacht zich vandaag op de club melden om te trainen met Emilio Ferrera en de jongeren. In de entourage van Deschacht klinken er stemmen die zeggen dat het onzeker is of hij hiervoor de energie kan opbrengen. De vrees bestaat dat deze affaire het einde betekent voor Deschacht zijn voetbalcarrière.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.