"Ik blijf liefhebber van mijn club"

DONDERDAG, 22 FEBRUARI 2018, 05:55 - emjomi
Logo Anderlecht-Online

INTERVIEWS Roger Vanden Stock diende gisteren, zoals al kon verwacht worden, zijn ontslag in als voorzitter van de Pro League. Pierre François, CEO van de Pro League, weet nu al dat zijn werk er niet gemakkelijker zal op worden zonder Vanden Stock. 

"Vanden Stock was redelijk vastberaden toen hij zijn ontslag indiende, dat was heel duidelijk. Niemand heeft dan ook de vraag gesteld of hij zijn mandaat wou uitdoen", zegt François, "Voor de Algemene Vergadering van 5 juni moeten we nu op zoek naar een nieuwe voorzitter. Persoonlijk valt het ontslag mij zwaar, ik heb in mijn carrière nog maar met twee voorzitters gewerkt: Vanden Stock en D'Onofrio. Beide hebben veel voor mij betekend, mijn werk zal er zonder Vanden Stock nu niet gemakkelijker op worden;"

Blijf liefhebber van mijn club

Voor Vanden Stock zelf was het alsof er een last van zijn schouders viel: "Al is zo een beslissing altijd een emotioneel moment. Maar het is tijd voor iets anders, ik word er ook niet jonger op, 75 jaar al ondertussen. Maar dit is nu ook geen volledig vaarwel van het voetbal, ik blijf immers liefhebber van mijn club."anderlecht-online forum