"Ze konden vijf Mitrovic'en huren"

ZATERDAG, 24 FEBRUARI 2018, 07:04 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Dit weekend is het dan eindelijk zover, Marc Coucke is voorzitter van RSC Anderlecht. Althans nog onofficieel tot 1 maart, wegens de wetgeving van de mededinging. Over de voorbije wintermercato wil hij wel het één en het ander uitleggen. 

De voorbije wintermercato van RSC Anderlecht was, net als hun huidige spel, miserabel. Coucke geeft toe dat hij alles gevolgd heeft, maar zich ten allen tijde niet gemoeid heeft.
"De laatste dag van de wintermercato zat ik voortdurend op het internet om de ontwikkelingen te volgen. Om 23u, dacht ik, shit, Mitrovic komt niet. Ik geef toe dat er bepaalde afspraken zijn gemaakt toen ik de club heb overgenomen, maar dat ze alleen mochten verkopen en niet kopen, dat klopt niet", zegt Coucke.

"Natuurlijk zijn er financieel toen ook afspraken gemaakt, maar ik ga mijn eigen toekomstige club niet kapot maken hé. Ze hadden een ruim financieel speelveld, ze hadden wel vijf Mitrovic'en kunnen huren. Maar ik ben correct gebleven, en ik heb mij niet gemoeid. Ik begrijp ook niet waarom ze zeiden dat er eigenlijk niets kon tijdens de mercato door die overname. Maar ik heb al vaker gemerkt dat ze daar elkaar graag tegenspreken", is Coucke eerlijk.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.