Coucke: "Financieel zijn hier enorme mogelijkheden"

ZONDAG, 25 FEBRUARI 2018, 16:29 - Garrincha
Logo Anderlecht-Online

INTERVIEWS Om 12.45 uur arriveerde Marc Coucke vanmiddag in Anderlecht. Hij stond meteen de aanwezige pers te woord en vertelde er veel zin in te hebben. "Ik ga een beetje tijd nodig hebben natuurlijk, maar financieel zijn hier enorme mogelijkheden."

"We zijn moeten beginnen met de gps te veranderen. Het voelt raar, maar dit werd mijn voetbalweekend. Honderd wordt nul en nul wordt honderd", zo verwijst hij naar de verkoop van Oostende en de aankoop van Anderlecht. "Ik moet me nog enkele weken op de achtergrond houden. Gisteren was het een mooie avond op KV Oostende (KVO won met 2-0 van STVV, red.) en ik hoop dat het hier een goed begin wordt. Ik heb er zin in om te wroeten en het anders aan te pakken. Ik ga een beetje tijd nodig hebben natuurlijk", aldus de nieuwe voorzitter.

Toen hem werd gewezen op de moeilijke financiële en sportieve toestand, richtte hij zich vooral op het tweede. "U zegt dat ... en sportief. Ze hebben natuurlijk de laatste vijf wedstrijden niet gewonnen. We gaan proberen dat u dat over een uur of drie niet meer kan zeggen. En financieel zijn hier enorme mogelijkheden. De laastste maanden zijn er enkele suboptimale beslissingen genomen. Misschien daarom dat de club te koop is komen te staan en ik hem kon kopen."anderlecht-online forum