Coucke: "Kunnen vijftienduizend tickets extra verkopen"

DINSDAG, 27 FEBRUARI 2018, 02:54 - WauteRSCA
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Marc Coucke had het in Extra time over meer dan enkel het financiële- en transferbeleid. Zo kwamen ook onder meer een nieuw stadion, Olivier Deschacht en Hein Vanhaezebrouck ter sprake. 

Over lege tribunes en abonnees

Coucke: “Het stadion was uitverkocht tegen Moeskroen. Maar er zijn mensen die een abonnement kopen om zeker te zijn van hun zitje voor de grote wedstrijden en niet naar de kleinere wedstrijden komen kijken. Volgend seizoen gaan we met een systeem werken waarbij abonnees op voorhand moeten laten weten wanneer ze niet komen kijken. Als ze dat bijvoorbeeld vijf keer aan hun laars lappen, kunnen ze het jaar daarop geen abonnement meer nemen. We kunnen niet anders.”

Over een nieuw stadion

“Mijn eerste gedachte was dat we het huidige stadion gewoon moesten uitbreiden en wat moderniseren. Maar ik ben geschrokken dat er zoveel mensen supporter zijn van Anderlecht. Als we het goed aanpakken kunnen we tienduizend of vijftienduizend tickets extra verkopen. Het Eurostadion? Ik vind dat een club als Anderlecht zijn eigen stadion moet hebben. Een stadion huren is haast onbetaalbaar."

Over HeinVanhaezebrouck

“Of we met twee door dezelfde deur kunnen? Figuurlijk zeker wel. Ik heb nog niet met Vanhaezebrouck gesproken over waar we met Anderlecht naar toe willen. Maar toen er geschreven werd dat ik niet hoog oploop met hem heb ik hem gebeld om te zeggen dat dat onjuist is.”

“Ik vind Vanhaezebrouck een beetje de Ruud Vormer van de coaches. Als je hem tegen hebt vind je hem een vervelend ventje. Hein is hetzelfde. Hij staat met zijn armen te wapperen. Het is plezant om tegen zo iemand te winnen. Maar als club ben je blij dat je zo iemand in je rangen hebt. Ik denk dat het een heel goede coach is.”

Over Olivier Deschacht

"Ik weet dat hij gescoord heeft, want ik ben daarnet naar de eerste helft van de beloften gaan kijken. Toen ik Deschacht zag scoren dacht ik naar de veteranen aan het kijken was. Nee, ik kan het erg goed vinden met Deschacht. Bemiddelen kan ik eventueel doen, maar ik neem nooit sportieve beslissingen."
 
Over Leander Dendoncker en Landry Dimata

“Er staat niets op papier over een transfer van Dendoncker. Maar spelers die echt weg willen, moet je laten gaan. Voor een correcte prijs uiteraard. Het is jammer voor de supporters, maar we zijn een trampoline. We zijn het beste land onder de grote vijf. Daar moeten we fier op zijn. Ik ben fier op de ex-KVO spelers die het goed doen in het buitenland. Landry Dimata? Die heeft het inderdaad moeilijk op dit moment. Als die een jaar voor Anderlecht wil komen spelen, met plezier.”

Over de Champions League

"De tweede plek is erg belangrijk voor ons omdat de Champions League er aan vasthangt. We willen volgend jaar als ploeg sterker worden en je trekt makkelijker goede spelers aan als je Champions League speelt. De titel? Dat kan ook nog. We hebben het sinds gisteren opnieuw in eigen handen. Telt de stand na de reguliere competitie bij gelijke punten op het einde van de rit? Ah, dan hebben we het nog niet in eigen handen."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.