Van Holsbeeck nieuwe voorzitter Pro League?

DINSDAG, 27 FEBRUARI 2018, 08:33 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

ANDERE Half maart hebben Herman Van Holsbeeck en Marc Coucke een gesprek over de toekomst van die eerste bij Anderlecht. De kans dat Van Holsbeeck blijft, lijkt echter klein. Antwerp biedt hem een job aan, maar die weigert hij wellicht. Intussen heeft Van Holsbeeck ook het voorstel op zak op voorzitter te worden van de Pro League.

Marc Coucke uitte de voorbije dagen meermaals kritiek op het transferbeleid dat Anderlecht deze winter voerde. Van Holsbeeck blijft er echter bij dat er geen geld was "om vijf Mitrovic'en te huren" omdat er afspraken met Coucke waren gemaakt over de uitgaven deze winter. Gezien de uitspraken van Coucke, lijkt de kans klein dat Van Holsbeeck onder hem zal werken.

Antwerp deed de Anderlecht-manager al een voorstel, maar de aanwezigheid van Paul Gheyssens bij de Great Old ligt moeilijk. Gheyssens stond de voorbije maanden lijnrecht tegenover Roger Vanden Stock in het stadiondossier en Van Holsbeeck wil hoe dan ook loyaal blijven aan de uittredende Anderlecht-preses.

Vanden Stock stopt echter ook als voorzitter van de Pro League. Eerst dacht hij aan Ivan De Witte als opvolger, maar de AA Gent-voorzitter bedankt voor het aanbod. Daarom werd de vraag nu gesteld aan Van Holsbeeck. Deze functie ziet hij wel zitten. Al duikt ook hier de geest van Coucke op: gisteren in Extra Time vertelde Coucke dat hij overweegt om zich kandidaat te stellen al voorzitter van de Pro League.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.