"Teodorczyk gelooft nog in landstitel"

DINSDAG, 27 FEBRUARI 2018, 09:27 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Lukasz Teodorczyk liet zich tegen Moeskroen positief opmerken met drie doelpunten. Is de spits herboren? Zijn manager Marcin Kubacki heeft er vertrouwen in. "Er hangt opnieuw een positieve sfeer rond de ploeg. Dat is belangrijk."

Anderlecht deed er in januari alles aan om Teodorczyk te verkopen en vorige week was er nog interesse uit China. "Ik sprak met de coach en sportief directeur van Jiangu Suning. Ze schatten de kwaliteiten van Teodorczyk hoog in. China zou een mooi project geweest zijn, maar met het oog op het WK was het beter om bij Anderlecht te blijven."

Dat de transferperiode gedaan is, is volgens Kubacki een goede zaak. Al waren er andere oorzaken voor zijn mindere prestaties dit seizoen. "Lukasz was zijn eigen probleem. Hij wilde opnieuw dertig doelpunten maken, maar die cijfers van vorig jaar waren uitzonderlijk. Hij wilde het forceren en hierdoor verloor hij vertrouwen. Bovendien was er met Tielemans een goede speler vertrokken", zo verklaart Kubacki de slechte seizoensstart van zijn poulain.

Intussen zorgde Marc Coucke voor een nieuwe wind en de nieuwe voorzitter sprak zondag uitgebreid met Teodorczyk. "Dat deed hem deugd", geeft Kubacki aan. "Er hangt opnieuw een positieve sfeer rond de ploeg en iedereen gunt elkaar het succes. Dat is belangrijk. Teodorczyk kan nog belangrijk zijn in de titelstraat en hij gelooft zelf nog rotsvast dat Anderlecht weer kampioen kan worden."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.