Teodorczyk herleeft en laat Anderlecht vieren

ZATERDAG, 3 MAART 2018, 21:52 - Garrincha

WEDSTRIJDEN Lukasz Teodorczyk is helemaal terug. Na zijn hattrick vorig weekend scoorde de Pool vandaag twee keer tegen Zulte Waregem. Hij leek Anderlecht zo een eenvoudige zege te bezorgen, maar in de slotfase werd het net als vorige week nog even spannend.

Anderlecht kende een droomstart aan de Gaverbeek. Na amper twee minuten kopte Morioka een afgemeten voorzet van Appiah voorbij Bossut. Het tiende doelpunt voor de Japanner dit seizoen. Zijn derde voor Anderlecht en zijn eerste op verplaatsing. Tien minuten later verdubbelde Teodorczyk de score. Na een pasje van Gerkens twijfelde hij niet en knalde hij de 0-2 op het bord.

Zulte Waregem-coach Dury reageerde met een wissel, maar Anderlecht had de wedstrijd stevig onder controle. Kort voor het halfuur bracht Baudry Zulte Waregem opnieuw in de wedstrijd. De verdediger werd weinig in de weg gelegd om een hoekschop in doel te koppen: 1-2. Anderlecht reageerde meteen en Teodorczyk sloeg wederom genadeloos toe. Na een doorsteekbal van Saief omspeelde hij Saief en scoorde zo zijn vijfde doelpunt in één week tijd: 1-3. Dit was ook de ruststand.

Na de pauze beperkte Anderlecht zich tot controleren. Het tempo aan beide kanten ging omlaag en gevaar was er amper. Vijf minuten voor tijd leek paars-wit zich dit te gaan beklagen. De bal raakte niet weg uit het strafschopgebied en invaller Saponjic trapte de 2-3 tegen de touwen. De thuisploeg ging nog gretig op zoek naar de gelijkmaker en in blessuretijd was het bijna zo ver. Olayinka was net niet alert genoeg op een gevaarlijke voorzet. Zo bleef het 2-3 en boekt Anderlecht zijn tweede overwinning op rij.

Score: 2-3
Goal(s): 2' Morioka (0-1), 12' Teodorczyk (0-2), 28' Baudry (1-2), 32' Teodorczyk (1-3), Saponjic (2-3)

Zulte Waregem:Bossut, De fauw, Derijck, Björdal, Baudry, Walsh, Doumbia (46' Kaya), Madu (16' jensen), Bongonda (74' Saponjic), Olayinka, Leya Iseka
Anderlecht:Sels, Appiah, Spajic, Dendoncker, Obradovic, Kums, Trebel (94' Sa), Gerkens, Morioka (79' Amuzu), Saief, Teodorczyk (90' Ganvoula)

Geel: 58' Walsh, 80' Teodorczyk

Scheidsrechter: Bram Van Driessche
Stadion: Regenboogstadion