Anderlecht wilde videoref niet afstaan

MAANDAG, 5 MAART 2018, 08:37 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

ANDERE Dat er zaterdag geen videoscheidsrechter aanwezig was tijdens de wedstrijd tussen Standard en KV Mechelen, is dankzij Anderlecht. De videoref was aangeduid voor Zulte Waregem - Anderlecht en paars-wit wilde hem niet afstaan. Dit uit vrees voor klachten van andere clubs.

Aan het begin van het seizoen werd er afgesproken dat iedere club zes keer kon rekenen op de aanwezigheid van de videoscheidsrechter, drie keer thuis en drie keer uit. Met het oog op de spannende degradatiestrijd tussen KV Mechelen en Eupen werd geopperd om bij de wedstrijden van beide clubs zaterdag de videoscheidsrechter in te zetten. Bij Antwerp - Eupen was die sowieso voorzien, bij Standard - KV Mechelen niet.

De videoscheidsrechter stond geprogrammeerd voor de wedstrijd tussen Zulte Waregem en Anderlecht. Aan beide clubs werd gevraagd of het goed was om de videoscheidsrechter door te schuiven, maar Anderlecht ging hier niet op in. Paars-wit wilde het evenwicht niet verbreken en vreesde klachten van andere clubs. Er stond dit weekend immers voor heel wat clubs veel op het spel.

Play-Off 1

In Play-Off 1 zal de videoscheidsrechter in alle wedstrijden worden ingezet.



anderlecht-online forum