"Teodorczyk is sleutel tot overwinningen van Anderlecht"

DINSDAG, 6 MAART 2018, 17:01 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Lukasz Teodorczyk heeft de weg naar doel teruggevonden en dat stemt ook zijn manager Marcin Kubacki tevreden. Niet in het minst met het oog op het WK. "Maar ik kan me niet voorstellen dat Lukasz niet naar het WK zou gaan", zo vertelt hij.

In Polen las men in de Belgische media dat 'Teodorczyk uit de doden is opgestaan'. Dat vindt Kubacki overdreven. "Ik zou niet zeggen dat Lukasz een lijk was. Het hele team had problemen. Er waren veel veranderingen en er kwam een nieuwe coach. Nu loopt het beter. Het is niet zo dat Anderlecht nu sentationeel voetbalt, maar Teodorczyk is erg efficiënt en dat is de sleutel tot de laatste overwinningen van Anderlecht", zo zegt Kubacki.

Door zijn slechte prestaties in 2017 viel Teodorczyk naast de selectie van de nationale ploeg voor de oefenwedstrijden in november. Zijn WK leek in gevaar te komen, maar Kubacki twijfelt niet. "Gezien de ervaring die hij heeft en hoe hard hij iedere wedstrijd werkt voor de ploeg, kan ik me niet voorstellen dat hij niet naar het WK zou gaan", aldus de manager. "Ook al scoort hij niet, hij geeft zijn team veel terug. Maar hij moet hard blijven werken en niet versagen. Niemand krijgt een WK-selectie cadeau."

"Binnenkort gesprek met Coucke"

Tijdens de winterstop probeerde Anderlecht tevergeefs om Teodorczyk te verkopen. Na het sluiten van de transfermarkt kwam het Chinese Jiangsu Suning nog op de proppen, maar toen wilde paars-wit hem niet meer laten gaan. Nu vertelt Kubacki dat ook AS Roma concreet in de markt was. "Als Dzeko naar Chelsea was getrokken, dan zouden ze Teodorzcyk gehaald hebben als vervanger."

"Teodorczyk wordt erg gewaardeerd en de voorstellen van andere clubs zijn hiervan het bewijs", gaat Kubacki verder. "Binnen enkele maanden opent de transfermarkt opnieuw en binnenkort zal ik een gesprek hebben met de nieuwe eigenaar van Anderlecht (Marc Coucke, red.) over de toekomst van Teodorczyk."



anderlecht-online forum