Vandaag verdict in rechtzaak rond Kabananga

DONDERDAG, 8 MAART 2018, 08:18 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

ANDERE Vandaag weet Anderlecht of het een boete moet betalen in het dossier rond Junior Kabananga. Paars-wit haalde de spits in 2010 weg bij het Congolese Etanchéite. De Congolese club beweert dat een vals document indiende om te ontsnappen aan de opleidingsvergoeding en trok naar de FIFA.

Vandaag doet de FIFA uitspraak in het dossier. Anderlecht beweert dat het steeds ter goeder trouw gehandeld heeft. Als de FIFA Etanchéite gelijk geeft, hoopt het tussen de 100.000 en 300.000 euro plus interesten te krijgen van Anderlecht, zo weet Het Nieuwsblad. Beide clubs kunnen wel in beroep gaan tegen de uitspraak van de FIFA.

Veel plezier heeft Anderlecht niet beleefd aan Kabananga. In het najaar van 2010 verzamelde de toen 21-jarige Kabananga 32 speelminuten tijdens vijf invalbeurten. Hij scoorde wel één keer, thuis tegen Charleroi. Na de winterstop leende Anderlecht hem uit aan Beerschot, waar hij al snel een zware blessure opliep. Na een uitleenbeurt aan Roeselare trok Kabananga in 2013 transfervrij naar Cercle Brugge. In 2015 ruilde Kabananga Cercle voor Astana in Kazachstan. Daar scoorde hij aan de lopende band en nu speelt hij sinds een dikke maand voor Al Nassr in Saudi-Arabië. Daar scoorde hij vier keer in zijn eerste vier duels.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.