Vanden Stock: "Altijd gewerkt met veel schulden"

ZATERDAG, 10 MAART 2018, 09:52 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS De financiële toestand van Anderlecht is al enkele maanden een heet thema. In zijn afscheidsinterview gaat Roger Vanden Stock het onderwerp niet uit de weg. "De transferperiode in januari? We konden niet anders of onze licentie kwam in gevaar."

Vanden Stock vertelt dat hij van in het begin financiële risico's nam. "Ik deed dit veel meer dan mijn vader. Waarom? Omdat het moest, ik moest slagen als voorzitter. Een goede ploeg op het veld is belangrijk. Zo namen we in 2011 een groot risico toen we Mbokani en Jovanovic aantrokken. Het doel was om met hen internationaal weer mee te spelen. Ik wilde een europese finale halen. Het is niet gelukt, maar we zijn niet failliet gegaan."

Dat sommigen zich nu vragen stellen met dergelijk beleid, begrijpt Vanden Stock niet. "Altijd deden we het zo en nooit werd er iets over gezegd. Nu bij de overname is het plots een thema. De voorbije tien jaar boekten we altijd een exploitatieverlies en altijd vulden we dat op met transfers. Kopen voor weinig geld of opleiden en daarna verkopen, dat is onze filosofie. Bij veel Belgische clubs trouwens."

"Wintertransfers mijn verantwoordelijkheid"

Het gevolg van dit beleid en de overname was wel dat Anderlecht in de winter amper euro's had om de transfermarkt op te gaan. "Ik ben verantwoordelijk voor de wintertransfers. Niet alleen Herman Van Holsbeeck, men viseert hem te veel. We konden niet anders deze winter omdat we opnieuw evenwicht in de balans moesten krijgen. Anders was onze licentie in gevaar gekomen en ik wilde mijn opvolger niet met licentieproblemen opzadelen. Daarom dat we in januari zo handelden en ik herhaal: IK ben verantwoordelijk."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.