Akkoord omtrent huurspelers

DINSDAG, 20 MAART 2018, 05:55 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

ANDERE De Pro League heeft ook een akkoord bereikt omtrent huurspelers die al dan niet spelen tegen hun moederclub. RSC Anderlecht heeft daar nooit een probleem van gemaakt. Club Brugge liet in de huurcontracten een clausule opnemen dat hun verhuurde spelers niet mochten spelen tegen hun moederclub. De Pro League schept nu duidelijkheid.

Enkel indien de huurclub het volledige salaris overneemt, mag de desbetreffende speler ook spelen tegen zijn moederclub, anders niet. 20 van de 24 clubs stemden voor de nieuwe regel die geïnspereerd is op de Premier League en tegemoet komt aan de FIFA.

In het geval Isaac Kiese Thelin bijvoorbeeld, zal die niet mogen spelen tegen RSC Anderlecht. Paars-wit betaalt namelijk nog een deel van de Zweed zijn loon. 

De regel zal er ook toe leiden dat de huurclubs vlugger geneigd zullen zijn om het volledige loon van de speler over te nemen.

 



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.