Danté: "Volgend seizoen moet het mijne worden"

DONDERDAG, 22 MAART 2018, 14:57 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Abdoul Karim Danté was één van de vier U21-spelers die vorige week met de A-kern op teambuilding trokken. Hoewel hij nog geen minuut speelde voor het eerste elftal, voelt Danté veel vertrouwen van Hein Vanhaezebrouck. "Hij praat heel veel met mij en geeft me volop vertrouwen."

Danté ontpopte zich dit seizoen tot één van de sterkhouders van de U21 en draagt er ook de aanvoerdersband. Hij haalde al enkele keren de wedstrijdkern van de A-ploeg, maar in tegenstelling tot bijvoorbeeld Francis Amuzu, Albert Sambi Lokonga en Alexis Saelemaekers kwam hij nog niet van de bank. "Maar dat ontgoochelt met niet", zo vertelt hij vandaag in La Dernière Heure. "Als verdediger gebeurt het minder dat je kan invallen in de loop van de wedstrijd. Ik houd me voor dat ik de volgende ben die mag debuteren."

Anderlecht ontdekte Danté op het WK voor U17 in Chili. Hij is nu bezig aan zijn tweede seizoen bij paars-wit en hij voelt de steun van coach Vanhaezebrouck. "Hij praat erg vaak met mij, zegt regelmatig dat hij mijn inzet waardeert en geeft me vertrouwen. Als ik een foutje maak, toont hij geduld. Hij hamert erop dat mijn kans zal komen. Als ik vorderingen blijf maken, hoop ik dat volgend seizoen mijn jaar wordt."

Intussen probeert Danté veel op te steken van de andere verdedigers. Zo speelt hij sinds enkele weken samen met Olivier Deschacht bij de U21. "Olivier heeft zoveel ervaring en helpt me om beter te worden. Hij is mijn gids. In de kleedkamer zegt hij niets, maar op het veld moedigt hij ons aan en feliciteert hij ons wanneer we iets goeds doen. Ook Kara Mbodj is belangrijk voor mij. Hij is als een grote broer."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.