Faes boekt vlotte overwinning met Belgische U21

DINSDAG, 27 MAART 2018, 08:24 - Garrincha

ANDERE De Belgische U21 hebben met 3-0 gewonnen tegen Hongarije en zetten zo een goede stap richting het EK van volgend jaar. Wout Faes speelde de hele wedstrijd, Aaron Leya Iseka bleef op de bank.

Al na tien minuten voetballen kwam Hongarije met tien te staan. Sieben Schrijvers opende niet veel later de score. Kort na het uur stelde oud-Anderlecht-speler Dodi Lukebakio de overwinning veilig. Twintig minuten voor tijd legde Landry Dimata de eindstand vast vanop de strafschopstip.

Door deze overwinning leidt België in groep 5 met 17 punten op 21. Zweden en Hongarije tellen zes punten minder, maar Zweden heeft twee duels minder dan de Belgen en Hongarije één. Zweden kan vanmiddag dichterbij komen wanneer het op bezoek gaat in Cyprus. De groepswinnaar gaat rechtstreeks naar het EK, de nummer twee speelt barragewedstrijden. In het najaar moet België wel nog op bezoek in Zweden en in Hongarije.