Vanhaezebrouck: "Afwezigheid Appiah is aderlating"

VRIJDAG, 30 MAART 2018, 20:16 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Op zijn persconferentie vanmiddag sprak Hein Vanhaezebrouck over zijn probleem op de rechtsback. Hij noemt de afwezigheid van Dennis Appiah "een aderlating" en lijkt niet meteen op Andy Najar te rekenen. "Het is niet enkel een kwestie van fit raken, maar ook van het niveau meteen aankunnen."

"Appiah speelde onder mij bijna alle wedstrijden en hij deed dat goed", zo begint Vanhaezebrouck. "In die periode leverde hij zes assists af. Als je de cijfers van de rechtsachters in onze competitie bekijkt, is dat toch bij de betere. Wat men ook over hem mag beweren Vorig jaar speelde hij negen van de tien wedstrijden met Anderlecht in Play-Off 1. Hij heeft dus die ervaring. Zijn afwezigheid is voor ons een aderlating."

"Het is aan de andere jongens om op te staan", gaat de coach verder. Sommigen hopen op Andy Najar, maar Vanhaezebrouck zet hen met beide voeten op de grond. "Wie weet, misschien kunnen we Najar in de loop van de play-offs nog recupereren, maar hij mist matchtritme. Voor jongens die zo lang out waren, is het niet alleen een kwestie van terug fit raken, maar ook van matchritme op te doen zodat ze het niveau van Play-Off 1 aankunnen. Hier zijn geen gemakkelijke wedstrijden, enkel topmatchen."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.