Mechelse linksachter charmeert Anderlecht

WOENSDAG, 11 APRIL 2018, 08:37 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

TRANSFERS Nu KV Mechelen degradeert, heeft linksachter Elias Cobbaut aangegeven de club te willen verlaten. De 20-jarige verdediger is de revelatie van Malinwa dit seizoen en is te goed voor 1B. De volledige G5, dus ook Anderlecht, heeft Cobbaut op zijn lijstje staan.

Cobbaut, een raseigen jeugdproduct van KV Mechelen, kwam vorig seizoen bovendrijven tijdens Play-Off 2. Hij stond toen negen keer in de basis. Dit seizoen begon hij sterk, kende daarna een dipje net als zijn hele ploeg, maar kwam onder Dennis van Wijk opnieuw bovendrijven. Hij stond tijdens de reguliere competitie 28 keer in de basiself. Afgelopen najaar veroverde hij ook een basisplaats bij de nationale U21.

De positie van linksachter is bij alle G5-clubs een plek die versterking kan gebruiken. Anderlecht heeft er enkel Ivan Obradovic en die is niet aan zijn beste seizoen bezig. Alain De Nil, de zaakwaarnemer van Cobbaut, heeft KV Mechelen al laten weten dat Cobbaut hogerop wil. Vorige zomer was er al interesse van Club Brugge. KV Mechelen hoopt zo'n 2,5 miljoen euro te ontvangen voor Cobbaut.



anderlecht-online forum