Danté: "Een heel seizoen hierop gewacht"

WOENSDAG, 11 APRIL 2018, 08:56 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Vrijdag tegen Charleroi mocht Abdoul Karim Danté eindelijk zijn debuut maken voor Anderlecht. "Tevreden, fier en opgelucht", zo verwoordt hij zijn gevoelens. "Hier heb ik een heel seizoen op gewacht. Ik voelde me al langer klaar."

Door de vele blessures zat Danté al zeven keer op de bank, maar invallen deed hij het voorbije weekend voor het eerst. "Aanvallend ingestelde spelers krijgen vaker een korte invalbeurt, bij verdedigers gebeurt dit minder", zo weet de 19-jarige Malinees. "Het voelde speciaal om nu mijn eerste minuten te maken."

In de paar minuten dat hij speelde, pakte Danté wel een gele kaart. Voor tijdrekken. "De coach vroeg me om mijn tijd te nemen. Ik had geen haast, maar de scheidsrechter precies wel. De drie punten waren het belangrijkste. Die haalden we, dus was het een geslaagd debuut."

Bij Anderlecht koestert men hoge verwachtingen over Danté. Zo promoveerde hij dit seizoen tot aanvoerder van de beloften. "Ik ben blij met de evolutie die ik dit seizoen doormaak. Ik leer elke dag bij tijdens de training met de A-kern. Of ik zondag tegen Club Brugge mag starten nu Uros Spajic geblesseerd is? Ik hoop het. Als het niet zo is, zal ik de ploeg steunen vanop de bank en hou ik me klaar om in te vallen."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.