Van Holsbeeck trekt desnoods naar rechtbank

WOENSDAG, 11 APRIL 2018, 10:17 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

ANDERE Herman Van Holsbeeck is niet van plan om na zijn ontslag geschenkjes uit te delen aan de nieuwe Anderlecht-baas Marc Coucke. De voormalige mananger, die vorige weer op straat werd gezet, wil het hard spelen om te krijgen waar hij contractueel recht op heeft. Tot in de rechtbank toe.

Coucke deed Van Holsbeeck vorige week een financieel voorstel om zijn contract stop te zeggen. Van Holsbeeck ging hier niet op in. "Herman heeft een contract dat voor 100 procent in orde is. Hij heeft geen enkele reden om zich zo buitenspel te laten zetten. Hij zal alles in het werk stellen om te krijgen waar hij recht op heeft", zo klinkt het in zijn entourage. Contractueel heeft Van Holsbeeck recht op een ontslagvergoeding ter waarde van twee jaar salaris. Coucke wil een veel lager bedrag geven. Als het moet, is Van Holsbeeck bereid om tot in de rechtbank te trekken.

Om de ontslagpremie te drukken, zoekt Coucke van zijn kant een ernstige fout waarop hij Van Holsbeeck kan pakken. Dat zou niet eenvoudig worden: Van Holsbeeck vroeg voor alles wat hij deed eerst de toestemming van de raad van bestuur.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.