"Offensief er belangrijke speler bij"

VRIJDAG, 13 APRIL 2018, 14:56 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

WEDSTRIJDEN Hein Vanhaezebrouck kwam vanmiddag ook terug op de eerste basisplaats van Lazar Markovic vorige week. Hij was toen meteen goed voor een assist. "Ik ben blij dat hij bij zijn eerste basisplaats een heel degelijke prestatie heeft afgeleverd", aldus de coach.

"Dat betekent dat we offensief er een belangrijke speler bij hebben. Dat verheugt me. Het geeft ons meer mogelijkheden, maar creëert geen problemen. Ik heb alleen problemen als ik volk te weinig heb. Goede spelers heb ik liefst te veel", zo zegt de coach.

"Iedereen bij ons is ervan overtuigd dat Markovic iets meer heeft dan anderen. Hij is heel explosief en heel snel, heeft onverwachte bewegingen en onverwachte afwerking. Hij is één van de zeldzame spelers bij ons die dat hebben."

"Daarom ben ik tevreden dat hij nu ook fysiek inzetbaar is. Hij bewees dat hij kan werken en blijven werken. Tegen Charleroi zelfs de volledige negentig minuten lang. Dat had ik nog niet verwacht. De signalen die we op training zagen naarmate de weken vorderden, werden alsmaar positiever. Hij hield het goed vol. Ook op lange trainingen bleef hij gaan en gefocust zijn."



anderlecht-online forum