Vanhaezebrouck: "Winnen maakt Club nerveuzer"

ZATERDAG, 14 APRIL 2018, 20:16 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Dit weekend staat de clash tussen Anderlecht en leider Club Brugge op het programma. Een erg belangrijke wedstrijd, beseft Hein Vanhaezebrouck, maar een sleutelduel wil hij dit niet noemen. "In onze situatie zijn alle tien de play-off-wedstrijden sleutelduels."

Club Brugge wacht al sinds 1998 op een zege in het Constant Vanden Stock-Stadion. Nu zijn ze favoriet. "Zondag winnen zou geen mirakel zijn", tempert Vanhaezebrouck. "Barcelona ligt ook uit de Champions League nadat ze de heenwedstrijd met 4-1 gewonnen hebben. In voetbal kan alles. Het is de sport waar de meest onmogelijke dingen gebeuren. In geen enkele andere sport kan dit."

Van Haesebrouck weigert de wedstrijd tegen Club Brugge als een sleutelwedstrijd te zien. "Als je nu wint en dan vier keer verliest, dan ben je nergens. In de play-offs moet je er staan over tien wedstrijden en in tien wedstrijden zoveel mogelijk punten pakken. Voor ons is iedere wedstrijd een sleutelmatch. Uiteraard is de wedstrijd zondag een belangrijke voor ons. Maar dat was vorige week tegen Charleroi ook en de week daarvoor tegen Gent ook. Als je wint, maak je hen wat nerveuzer. Doorslaggevend zal het niet zijn."

In december verloor Anderlecht met 5-0 in Brugge. "Ik heb nog niet gesproken over die wedstrijd, maar heb ze wel nog eens opnieuw bekeken. Ik wil ook terugkijken naar de eerste wedstrijd tegen hen dit seizoen, thuis. Toen gaven we in de eerste helft twee kansen weg, maar voor de rest waren wij de hele wedstrijd de beste ploeg. Een geldig doelpunt van Harbaoui werd afgekeurd en op het einde krijgen we nog drie, vier kansen om de wedstrijd winnend af te sluiten. We weten dat het in Brugge niet goed genoeg was, maar dat het thuis beter was. Beide wedstrijden zijn echter te lang geleden. Als ik naar mijn ploeg kijk, stel ik vast dat de helft van de jongens van toen nu niet meer meespelen."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.