Wie is Kristal Abazaj? (video)

MAANDAG, 16 APRIL 2018, 21:00 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

TRANSFERS Met aanvaller Kristal Abazaj haalde Anderlecht vandaag zijn tweede aanwinst voor volgend seizoen binnen. Abazaj is een Albanees van 21 jaar die bij voorkeur speelt als flankaanvaller. Wat moet u nog over hem weten?

Abazaj debuteerde in februari 2016 op 19-jarige leeftijd voor tweedeklasser Elbersani. Hij gaf zijn basisplaats niet meer af en in dertien duels scoorde hij zeven keer. Dat leverde hem in de zomer van 2016 een transfer op naar Luftëtari Gjirokastër, een middenmoter in de hoogste afdeling van Albanië. Ook daar dwong Abazaj meteen een basisplaats af en in zijn eerste seizoen scoorde hij drie keer in 33 wedstrijden (dertig basisplaatsen en drie invalbeurten). 

Dit seizoen zette hij zijn opmars verder. Voor de winterstop scoorde hij vijf keer, waarvan drie keer in december. Dit leverde hem een bekroning tot 'speler van de maand' op in december en een transfer naar competitieleider FC Skënderbeu, dat vorig seizoen als derde eindigde maar daarvoor zes keer na elkaar kampioen werd. Skënderbeu leende Abazaj meteen weer uit aan Luftëtari. Daar staat zijn teller vandaag op negen doelpunten en twee assists in 28 competitiewedstrijden. 

Met zijn sterke prestaties dit seizoen veroverde Abazaj ook een stek bij de Albanese U21. In het najaar speelde hij vijf interlands (vier basisplaatsen, één invalbeurt) en scoorde daarin twee keer. Enkele weken geleden, op 26 maart, was hij er voor het eerst bij wanneer de nationale A-ploeg speelde. In de oefenwedstrijd tegen Noorwegen bleef hij wel op de bank.

Op 17 december scoorde Abazaj een fabelachtig doelpunt tegen Partizan Tirana. Hij pikte de bal op aan de eigen backlijn, liep het hele veld over en scoorde. U kan dit doelpunt hier bekijken. 



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.