Coucke wil stadion in Neerpede

DINSDAG, 17 APRIL 2018, 08:17 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

ANDERE Als het van Marc Coucke afhangt, bouwt Anderlecht binnenkort zelf een nieuw stadion in Neerpede. Dat vertelt hij in een reportage die het VRT-programma Pano morgen uitzendt. Coucke wil een stadion voor 30.000 toeschouwers vlakbij het huidige oefencentrum.

"Dit zou zeker kunnen als locatie voor het nieuwe stadion dat ik wil bouwen", zo vertelt Coucke wanneer hij met Pano Neerpede bezoekt. Meteen wordt duidelijk dat Coucke ook zelf een stadion wil bouwen en hiervoor niet in zee wil gaan met andere partners. Rond het stadion kan een parking komen voor 3.000 tot 4.000 wagens.

De locatie in Neerpede biedt heel wat perspectieven. Zo is dit recreatiegebied en geen natuur- of landbouwgrond. Anderlecht bezit er naast het huidige oefencentrum ook het domein van de skipiste en kan de gronden van de hockeyclub claimen. Ook de gemeente Anderlecht, waarvan Neerpede een deelgemeente is, bezit er grond. De overige gronden moeten verkregen worden van het Brusselse Gewest.

Het gemeentebestuur is een verhuis naar Neerpede wel genegen. Op die manier blijft de club in de gemeente en wordt het centrum ontlast. Het gemeentebestuur heeft ook al plannen met het Constant Vanden Stock-stadion. Hier kunnen appartementen, winkel, kantoren of zelfs een schooltje komen.

Een nieuw stadion is echter niet voor morgen. Coucke vertelde onlangs nog dat hij paars-wit over vijf jaar nog steeds in het Vanden Stock-stadion ziet spelen.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.