Burgemeester Anderlecht: "Het is te laat"

DINSDAG, 17 APRIL 2018, 20:18 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Het nieuws dat Marc Coucke de optie bekijkt om een nieuw stadion neer te poten aan het oefencomplex te Neerpede, wordt bij de gemeente Anderlecht op verbazing onthaald. "Het is te laat om daar nu een nieuw stadion te bouwen", aldus Eric Tomas, burgemeester van Anderlecht.

In 2006 is de discussie al eens gevoerd met het toenmalig bestuur van RSC Anderlecht, er zijn toen drie opties op tafel gelegd", legt Tomas uit, "een nieuw stadion in de industriezone, een nieuw in Neerpede en het huidige stadion uitbreiden. De club had toen geen interesse in de industriezone of Neerpede en heeft toen beslist om het huidige uit te breiden. Daarvoor hebben we twee keer een vergunning gegeven, in 2013 en 2015. Maar daar is niets mee gebeurd door de discussie over het Eurostadion."

Volgens het gemeentebestuur blijft de beste oplossing de uitbreiding van het huidige stadion: "Het is te laat om nu met een idee te komen dat ze 11 jaar geleden geweigerd hebben. Dat heb ik trouwens ook tegen meneer Coucke gezegd. En ik dacht dat hij toen ook geluisterd heeft naar wat ik te zeggen had. Het verbaasd mij dus dat hij alsnog met die optie komt."



anderlecht-online forum