Anderlecht ruim voorbij zwak Lokeren: 0-4

ZONDAG, 21 MAART 2010, 22:01 - Sporzafanaat

Anderlecht kende vanavond weinig moeite met een onmondig Lokeren en won verdiend met 0-4. Ondanks de nederlaag konden de Waaslanders ook vieren, want Roeselare kon niet winnen van Westerlo en dus is het behoud in eerste een feit.

De match kon niet beter beginnen voor Anderlecht want al na drie minuten stond het op voorsprong. Romelu Lukaku maakte zijn 15de treffer van het seizoen en is hierdoor officieel topschutter. De jonge spits stond wel buitenspel. Paars-wit controleerde de partij en op het half uur stond de 0-2 op het bord. Kouyaté plaatste een afvallende hoekschop mooi in de kruising. Lukaku kreeg nog een grote kans alleen voor de keeper, maar Copa belette hem het scoren. Een terecht afgkeurd doelpunt wegens buitenspel was het enige dat Lokeren in de eerste helft kon bregen.

Na de pauze kwam Kanu Legear vervangen die tot dan aan een matige partij bezig was. Anderlecht mocht erop los counteren in de tweede helft, maar speelde het vaak niet goed genoeg uit. In de 58ste minuut besliste Juhasz met een kopbaldoelpunt de wedstrijd helemaal: 0-3. Kort daarna zette Boussoufa, na een assist van maatje Lukaku, de 0-4 eindstand vast. Paars-wit speelde de wedstrijd uit en voor Lokeren was het bang afwachten wat Roeselare deed. Uiteindelijk mochten ook zij juichen nadat Roeselare - Westerlo op 0-0 eindigde. In de stand vergroot Anderlecht zijn voorsprong evenwel niet, want Club Brugge won met 1-4 van Germinal Beerschot.

Uitslag: 0-4
Doelpunten: 03' Lukaku (0-1), 29' Kouyaté (0-2), 58' Juhasz (0-3), 64' Boussoufa (0-4)

Lokeren :Copa, Doll, Dupré, Strul, El Mouataz (80' Ziv), Leko, Gueye, Overmeire, Smajic, Golan (59' Sokota), Malki (54' Mbayo)
Anderlecht:Proto, Deschacht, Mazuch, Juhasz (67' Bernárdez), Gillet, Legear (46' Kanu), Kouyate, Biglia, Boussoufa, Suarez (67' Chatelle), Lukaku

Geel: 25' Gueye, 31' Juhasz, 31' Overmeire, 84' Biglia

Scheidsrechter: Claude Bourdouxhe
Stadion: Daknam