Coucke: "Ik had geen andere keuze"

DINSDAG, 1 MEI 2018, 06:46 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Marc Coucke was nog maar enkele dagen officieel aan het roer als Herman Van Holsbeeck zijn koffers mocht pakken bij RSC Anderlecht en mocht vertrekken. "Toch had ik het liever anders gezien", zegt Coucke, "Maar ik had geen andere keuze."

Vooral de manier waarop Van Holsbeeck de buitenwacht kreeg bij paars-wit deed toen wat stof opwaaien. "Ik weet het, ik had het ook liever anders gezien", zegt Coucke, "Maar ik moet nu de beslissingen nemen. En we willen vooruit denken en nu al reageren. Als je dan voelt dat je niet op dezelfde lijn zit en tegenkanting krijgt, dan zit er niets anders op. We willen nu vooruit. Ik geef toe, het had mooier gekund, maar soms heb je geen andere keuze."

"Van Holsbeeck heeft de voorbije 15 jaar ook mooie dingen gedaan op RSC Anderlecht, maar hoe hij de laatste transferperiode heeft afgewerkt, dat kan niet. De bedoeling is dat je de transferperiode uitkomt met een evenwichtige kern, en dat hebben we nu niet", is Coucke eerlijk.

Mogi Bayat

Van Holsbeeck kreeg vaak het verwijt dat hij enkel maar met Mogi Bayat werkte. RSC Anderlecht deed al drie transfers en alle drie met een andere makelaar. Maar dat wil niet zeggen dat Bayat persona non grata is op Neerpede. "Wij kijken altijd eerst naar de speler en of zijn profiel interessant is voor ons", zegt Coucke, "Ik heb respect voor alle makelaars, ook voor meneer Bayat. En als hij een interessante speler heeft voor ons zullen we zeker luisteren."



anderlecht-online forum